Novice

 
 
  • Nenavadni znaki pomanjkanja železa in kako ga nadomestiti

    06.07.2021

    Železo je mineral, ki ima pomembno vlogo pri tvojem zdravju in dobrem počutju. Zastrašujoč je podatek, da je železo mineral, ki nam ga najpogosteje primanjkuje. Hudo pomanjkanje lahko vodi tudi v anemijo-slabokrvnost, zato je pomembno da mu namenimo nekaj pozornosti.
    Preberi več Več »
     
  • Q&A: Pomanjkanje železa in kako si zagotoviti zadostne zaloge

    12.03.2021

    Med menstruacijo s krvjo ženske izgubljamo večje količine železa, zaradi teh izgub pa potrebujemo do dvakrat več železa v svoji prehrani, kot moški. Če s prehrano ne vnesemo dovolj železa, da bi pokrile mesečne izgube, obstaja velika možnost da nam bo železa primanjkovalo. To lahko vodi v anemijo povezano z železom in posledično telo ne zmore več izdelovati dovolj zdravih rdečih celic.
    Preberi več Več »
     
  • Železo pozimi

    20.11.2020

    Na vsakem koraku poslušamo kako pomembni so vitamini za naš imunski sistem in mislim, da letošnjo zimo ne bo človeka, ki bi mu primanjkovala vitamina C ali D. Brez dvoma pa se bo našel kdo, ki mu bo primanjkovalo železa.
    Preberi več Več »
     
  • Spomladanska utrujenost

    18.04.2019

    Ste utrujeni in izčrpani? Vam izpadajo lasje? Imate lomljive nohte? Morda vam primanjkuje železa. V zapisu preberite, kako se je te težave lotila blogerka Urška z Oopsi bloga.
    Preberi več Več »
     
  • Pomen železa med nosečnostjo in dojenjem

    13.03.2019

    Med nosečnostjo in dojenjem se potrebe po železu lahko povečajo za 100 %, zato je ustrezno dodajanje železa nujno. Ker naše telo železa ne more proizvajati samo, ga moramo dodajati od zunaj. Železo v sledovih sodeluje v številnih procesih v telesu. Najpomembnejša naloga je pomoč pri normalni proizvodnji rdečih krvničk in hemoglobina. Železo je glavna komponenta hemoglobina, ki se nahaja v rdečih krvničkah.
    Preberi več Več »
     
 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, akcijah, ugodnostih...
O aktualnih novicah vas bomo obveščali za vaš e-poštni naslov enkrat mesečno.

    1. Dr. Gorkič d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.